Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 42-годишната Анка Михайлова затова, че миналия септември умишлено е умъртвила осиновеното от нея момиче на 1 г. и 9 м.

След близо месец в кома: Почина малтретираното в Пловдив бебе

Детето почина на 16 октомври, след като бе лекувано 20 дни в УМБАЛ "Свети Георги". То бе прието там с множествено травматични увреждания - синини, с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб.

Мама Айше, както стана известна осиновителката е взела детето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт, посочиха от прокуратурата.

Повдигнаха обвинение на „мама Айше“ заради смъртта на осиновеното й дете

В деня на побоя майката се ядосала няколко пъти, защото то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето. Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври 2022 г. е починало.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.