/ iStock/Getty Images
Двегодишното дете, пребито от осиновителката си в Пловдив, е починало. Информацията съобщи наблюдаващият прокурор по случая Атанас Илиев. Момиченцето беше в тежко състояние в продължение на повече от 20 дни. То бе прието в  в УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив на 23 септември с множествено травматични увреждания - синини, с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб.

Анка Михайлова - осиновителка на детето, бе арестувана на 24 септември, след като лекари от болницата сигнализират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение за домашно насилие. Окръжният съд в областния град определи спрямо нея най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и към момента тя е в ареста. 

След побоя над осиновеното бебе: „Мама Айше" остава зад решетките

Обясненията на жената, които дала извънпроцесуално на лекарите, са, че детето е паднало от леглото и за да го свести, го хапала. След като й е повдигнато обвинение, тя отказва да дава обяснения по случая. Няма данни да е криминално проявена или с психично увреждане.

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" в размер от три до 15 години.
БТА