ДАРИК ПЛОВДИВ
ДАРИК ПЛОВДИВ / netinfo
Когато една медия е достатъчно сериозна, за да предизвика размисъл у хората и когато те се съберат и започнат да коментират чутото или видяното, винаги има един час допълнително, който медията е произвела като емоция, като анализ, като вглеждане в нещата - затова и "25 години Дарик - 25 часа радио" звучи съвсем коректно, твърди Радосвет Радев, собственикът на единствената частна национална медия в България, която продължава да се развива с изцяло български капитал. 

Освен, че е 25 часа радио, екипът на ДАРИК празнува и по 18 пъти в годината рожден ден. На 21 януари 2003 г. звучат първите новини на ДАРИК от студиото в София. От първия ден до днес заедно с Радосвет Радев са техническият директор Иван Калев, Ники Кънчев, Томислав Русев и новинарят Людмил Кърджилов.  

Първата регионална радиостанция е в Добрич, а на 6 септември 1997 г. тръгва и програмата на Дарик Пловдив. Така всяка от 17-те станции в страната има свой рожден ден, а националният е на Бабинден

ДАРИК ПЛОВДИВ
netinfo

За 25-ия юбилей пловдивският екип на ДАРИК изпрати до колегите си от централното студио видео поздрав от върха на Небет тепе - мястото, където е възникнал животът в най-стария жив град в Европа. Любимият слоган на екипа под тепетата "България започва от Пловдив" звучи и днес със закачка към софиянци, че ако не беше Съединението, централното студио на ДАРИК можеше да предава точно от Небет тепе, а не от бул. "Дондуков" 82. Безспорно Европейската столица на културата ще привлича все повече столичани, а поздравът от Пловдив към централната спортна редакция с червено-сини пристрастия е жълто-черен и с купата, спечелена от любимия отбор. 
Тази вечер журналистите от цялата страна се събират в театър "Българска армия" за специалната постановка "Секс, наркотици и рокендрол", а подаръците за всички от семейството на Дарик вече са по банковите сметки. В полунощ всички ще посрещнат заедно 25-ия рожден ден на медията по традиция в обща прегръдка и "Клетва" на Щурците.

Честит юбилей, колеги! 

Доверие, 
Авторитет, 
Разум,
Истина и 
Кураж 


да следват пътя на журналистите с име и през следващите 25!