/ dariknews.bg
Данъчни инспектори разпоредиха запечатване на 18 търговски обекта в Пазарджишка област заради неиздаване на касови бонове, съобщават от Приходната агенция. Сред наказаните са както такива с мащабна дейност като минералния плаж в село Варвара, така и малки участници в бизнеса с по една сергия или вендинг автомати.

След масови проверки във Велинград крайната мярка е наложена на 11 сергии и павилиони на общинския пазар. Запечатан е един кафе автомат в Индустриалната зона на града. Спряна е дейността на автомивка, както и на магазин за хранителни стоки в село Драгиново. Принудително е затворена и книжарница в град Ракитово.

Още две сергии на пътя Септември-Карабунар са затворени от предишни проверки на Приходната агенция. Тогава беше наложено същото наказание и на минералния плаж в село Варвара.

Запечатването се налага като санкция от 2017 година, като повод за това може да стане и само една неиздадена касова бележка. От началото на 2018-та НАП публикува на сайта си и „черен списък“ на засечените нарушители. По данни на ведомството за миналата година са били принудително затворени над 2 500 обекта. Мярката е временна и се налага за срок до 30 дни.