Четиричасов рок Концерт за Радка събира пари за скъпи животоспасяващи лекарства (АУДИО)
Четиричасов рок Концерт за Радка събира пари за скъпи животоспасяващи лекарства (АУДИО) / снимка: Петър Тодоров
Четиричасов рок "Концерт за Радка" събира пари за скъпи животоспасяващи лекарства
91367
Четиричасов рок "Концерт за Радка" събира пари за скъпи животоспасяващи лекарства
  • Четиричасов рок "Концерт за Радка" събира пари за скъпи животоспасяващи лекарства

Четиричасов концерт на групите Конкурент, Хоризонт, Krossfire и Seven Hills ще събира средства за болна жена. 59-годишната Радка Сиракова има нужда от скъпоструващи медикаменти, за да продължи лечението си, каза в ефира на Дарик радио един от организаторите на благотворителното събитие Огнян Петров, който е и барабанист в Seven Hills.

Радка ни възприема като нейни ангели, допълни Радостина Радева, китарист и основател на групата. Нуждаещата се от средствата също ще присъства на концерта. Входът е 5 лв., но всеки, който иска да остави още средства, може да го направи на обособените за целта места. Четирите банди ще забият в неделя от 20.00 часа в клуб „Библиотеката“.

Първи на сцената ще се качат Seven Hills. Те изпълняват основно кавър версии на хеви метъл групи – Metallica, Iron Maiden, Helloween и др. След тях, макар по правило да трябва да излязат трети, са Хоризонт. Преди хедлайнерите е ред на пловдивската група Krossfire, които наскоро представиха новия си албум. Концертът ще достигне кулминацията си и ще бъде закрит от Конкурент.

Надявам се събраните средства да стигнат поне за едногодишно лечение, коментираха организаторите.

Радка Сиракова е претърпяла операция заради перитонит, но получава усложнение, при което са й пострадали бъбреците. Над един месец тя е била в инвалидна количка. Била е лекувана в Александровска болница, където е на хемодиализа през ден. След шест месеца процедурата е прекратена, но са й изписани много скъпи лекарства. Жената е вдовица. Има две деца – Таня и Даниела. Работила е като готвач в ОДЗ „Радост“, гр. Каблешково, област Бургас.

Цялото интервю с Радостина Радева и Огнян Петров може да чуете от прикаченото аудио.