Бойко Борисов прави първа копка на пътя до екозавода в Шишманци
Бойко Борисов прави първа копка на пътя до екозавода в Шишманци / Dariknews.bg

Първа копка на пътя от Раковски до екозавода в Шишманци ще направи лично премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят и  кметът на Община Раковски Иван Антонов ще открият официално от 12 часа утре ремонта на 10км. участък от пътя Маноле-Белозем-Шишманци-Раковски.

Финансирането в размер на 1 140 233 лв. за изграждане на първи етап от проекта е осигурено от държавния бюджет, съгласно Постановление на Министерски съвет от юни т.г., във връзка с поетия ангажимент на правителството за компенсиране на Община Раковски заради изграждането на Завода за преработка на битови отпадъци на територията на общината. Общата стойност на проекта е близо 5 000 000 лева.

  През ноември миналата година бе постигнато споразумение, срещу приемането на нови 30 хиляди тона софийски бали боклук на сметището край Цалапица държавата да изплати 8  млн. лева. Според предварителната договорка, от тази сума Пловдив трябва да получи 3 млн., а останалите 5 млн. лева  да бъдат дадени на община Раковски за възстановяване на пътя от Шишманци до екозавода.