Кметът на Пловдив Иван Тотев
Кметът на Пловдив Иван Тотев / БГНЕС
Бюджет Пловдив
95708
Бюджет Пловдив
  • Бюджет Пловдив
Рекорден се очертава да е бюджетът на Пловдив за 2018 г., като се очаква той да надмине 300 милиона лева. Новината съобщи кметът на града Иван Тотев в кулоарите на местния парламент по време на днешното заседание на ОбС.
 
По думите му, причините за това са обективни - увеличаващите се приходи в общинската хазна от данък недвижими имоти, повече средства от държавния бюджет, както и постоянно строящите се нови сгради в града.
 
„От перото данък придобиване до средата на месец декември в Пловдив са се сключили сделки с имоти, парцели, автомобили и т.н. на стойност 600 млн.лв,“, припомни градоначалникът.
 
Финансовата рамка на най-важния за града документ ще се обсъжда на 31 януари, следваща година.

Очаква се ремонтът на бул. „Васил Априлов“ да приключи до пролетта на 2018 г. До края на тази година за движение пък трябва да бъде отворен бул. „6-ти септември“, също дотогава автобусите на градския транспорт трябва да тръгнат по Коматевско шосе.
 
Приоритет за работата на градската управа догодина ще са изграждането на нов мост над река Марица, ремонтът на Кукленско шосе и ул. "Даме Груев", стартиране на Водния цикъл на града и реконструкцията на бул. „Христо Ботев“, която ще включва и пътната отсечка от Коматевския възел през „Копривщица” до Пещерско шосе.

Още подробности чуйте в звуковия файл.