ОбС Пловдив
ОбС Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство за документна измама. Срокът за разследването е два месеца.
Измамници се опитаха да финтират ОбС на Пловдив
99208
Измамници се опитаха да финтират ОбС на Пловдив
  • Измамници се опитаха да финтират ОбС на Пловдив
Пловдивският общински съвет за малко да стане жертва на измама от страна на сдружение "Всички заедно за една кауза". От организацията поискаха да ползват безвъзмездно на 19 октомври Колодрума за провеждане на благотворителен концерт, а предложението за това беше внесено от съветника от Реформаторския блок Айри Мурад.
 
След внимателно разглеждане обаче на внесената документация за събитието, председателят на местния парламент Савина Петкова буквално прави разследване и днес изобличи публично измамата. Оказва се, че приложеното от организаторите сканирано копие на писмо от Българския комитет на ЮНЕСКО, е фалшиво.
 
Печатът, който е положен върху писмото, с което уж от световната организация заявяват, че концертът ще мине под тяхната егида, е на регионалния клон на организация в Благоевград, който е закрит още през 2016-та година, стана ясно от думите на Съветник №1 от микрофона на местния парламент. В документа мъж, представил се за „главен секретар“ на комисията на Юнескo за България с името Венцислав Манчовски даже разпорежда от ЮНЕСКО да бъдат платени 14 500 лв. като хонорар на народната певица Николина Чакардъкова, която се оказва, че не знае за такъв поет ангажимент.
 
В рекламния афиш на благотворителния концерт присъстват още редица известни изпълнители, между които и Орхан Мурад. Освен това, писмото, твърдят организаторите, е изпратено до Народното събрание, Президенството и премиера Бойко Борисов.
 
Според представителите на сдружението - председателят Илия Ангелов и Теофил Кирилов, които бяха притиснати с въпроси от медиите в кулоарите на местния парламент, те самите били жертва на измама от страна на Сергей Димитров и Венцислав Манчовски.

Мъжете, които се опитаха да измамят ОбС на Пловдив, са първите трима на преден план

По думите им обаче, от сдружението са били запознати с това много преди днешната сесия на ОбС. На въпрос на Дарик защо тогава не са оттеглили точката, те не отговориха и дотолкова се объркаха в обясненията си, че Илия Ангелов обясни как е бил подведен едва ли не от своите хора.
 
В крайна сметка и двамата признаха, че за концерта вече са продадени 2 000 билета на цена от 10 и от 20 лева лева и заявиха, че ще върнат парите на хората. Медиите не получиха и отговор на въпроса как така продават билети за събитие, за което нямат осигурена на 100% зала.
 
ОбС на Пловдив не прие предложението.  

Прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство за документна измама. Срокът за разследването е два месеца. 

Още чуйте в звуковия файл