Световното първенство по фойерверки
Световното първенство по фойерверки / netinfo

Отбори от Беларус, Татарстан и Казахстан ще се състезават в Световното първенство по фойерверки в Панагюрище, съобщават от пресцентъра на общината в града. Уникалното за страната ни зрелищно шоу започва тази вечер в 20 часа с концерт на Михаела Филева, DJ Doncho, Алекс Раева и подгряваща заря извън състезателната част на панагюрската „Огнена хризантема“ от 21,45 часа.

След свободното фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу на отбора от Беларус в 21,55 часа концертът ще продължи с изпълненията на рапкор/метълкор група SIMAI.

Тази година се провежда петото издание на шампионата, който продължава до неделя, като и в трите дни започва точно в 20,00 часа с концерт и подгряваща заря.

Музикалната програма за втората вечер включва хитове на Криско и „Диана Експрес“, а от 21,55 часа е пиро-музикалното шоу на тима от Татарстан. Следва концерт на рок-група SEVI.

В неделя на сцена излизат популярната млада изпълнителка Дара и група „Атлас“, а състезателно пиро-музикално шоу представя отборът на Казахстан. Вечерта продължава с официалното награждаване на победителя и концерт на The Doctors.

На централния площад по време на шоуто ще бъде разположена шатра с над 200 места за сядане. Там хората ще могат да седнат на по бира, прясно изпечен хляб и повече от 15 вида месни специалитети на скара.