Бабата на Ванко спестила пари за колата му от кооперация „Селска забрадка”
Бабата на Ванко спестила пари за колата му от кооперация „Селска забрадка” / netinfo
88-годишната баба на рапъра Ванко 1 Цонка Главчева е спестила 45000 лева от продажбата на килимчета, покривки и юрганчета като търговски пътник в арменската кооперация „Селска забрадка”. Така тя обясни днес в съда произхода на парите, които дарила през 2001 година на излежалият присъда за сводничество Иван Главчев, за да си купи „Мерцедес”. Бабата на рапъра е пенсионерка от 33 години, тежко чува, но няма доверие на банките и за това държи парите си в къщи, за да си й под ръка, като ги поиска внука й. Баба Цонка има трима сина, но само най-малкият от тях - Петър Главчев има син – Ванко 1, който е продължител на рода им. За това още раждането на певеца тя събирала пари за него.

Това стана ясно на днешното заседание на Пловдивския окръжен съд по делото за конфискация на два автомобила и апартамент, собственост на Ванко 1 и имот в село Ягодово, който е собственост на деветгодишния син на певеца Петър.

От Комисията за отнемане на имущество придобито от престъпна дейност, обаче представиха на съда документ, с който бабата на Ванко е искала увеличение на социалната й помощ от държавата.

10000 долара дарили тъстът и тъщата на рапъра Ванко 1 на първородния му син. Това станало на първия рожден ден на малкия Петър на 19 август 2000 година на семейно тържество в село Искра. Това разказа в съда вторият свидетел на Главчеви –Петър Петров.

Юристите от Комисията „Кушлев” обаче представиха данъчни декларации и пенсионни досиета на Петър и Вида Михтиеви – тъст и тъща на Главчев, от които е видно, че те нямат такива доходи. И двамата са работили в КРЗ в Първомай.

Съдът уточни задачата на назначената още на първото заседание съдебно - счетоводна - оценъчна експертиза на имуществото на Ванко 1 и отложи делото за 2 юни. И днес рапъра не дойде лично в съда.