Баба почина при пожар, спасени са четирима, сред които и деца
Баба почина при пожар, спасени са четирима, сред които и деца / снимка: Адриан Кулев

89-годишна жена почина при пожар в Смолян, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигналът за инцидента е постъпил снощи около 18:45 ч., като е било съобщено че гори апартамент на ул. "Кокиче".

Пристигналите на място огнеборци видели пламъци на втория етаж. За броени минути овладяват огъня, но за съжаление в една от стаите намерили мъртва възрастната жена. Предполага се, че е починала от задушаване, но аутопсията ще определи с категоричност каква е причината.

Пострадали са и 4 човека от съседния апартамент, които опитали да помогнат на възрастната жена. Леко обгазени и настанени в болница са 64-годишна жена и нейния съпруг 66-годишен мъж, заедно с двете си внучета – момиче на 8 г. и момче на 2 г. Оказана им е незабавна медицинска помощ в МБАЛ "Братан Шукеров" – Смолян. Момченцето е настанено в детско отделение, с леко обгазяване и старо заболяване - вирусна пневмония. Съпругът е прегледан и освободен за домашно лечение. Четиримата пострадали живеели в апартамент над този, в който е възникнал пожарът.

Починалата жена е живеела със сина си, който е запалил печката преди да излезе. Бабата е имала и здравословни проблеми.

Огънят унищожил кухненски шкаф, маса, диван, табуретка, врата, хладилник, печка на дърва, като са опушени и около – 220 кв. м. стени. Причини за възникване на пожара са в процес на установяване.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. По случая е образувано досъдебно производство.