Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков участва в отбелязването на 67-та годишнина от създаването на 3-та авиационна база в Граф Игнатиево.
 
„Благодарение на вас, на вашето усърдие и професионализъм, самолетите са на дежурната стоянка, вие изпълнявате основните задачи и достойно представяте военната авиация“.

С тези думи той се обърна към личния състав и подчерта, че авиобазата е пример за практическо изпълнение на държавната политика за вътрешна и външна сигурност на страната ни.

„Това вие го показвате като ежедневно носите 24-часово дежурство по охрана на въздушното пространство и сте домакини на множество международни тренировки, които за вас са нещо нормално“, посочи още генерал-майор Цанко Стойков.
 
За да отбележат различно своя празник, военнослужещите и цивилните служители от авиобазата събраха финансови средства, които дариха на Звеното по детска клинична хематология и онкология към Клиниката по педиатрия и генетични болести на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Със събраните от тях 12 000 лв. е закупена апаратура, консумативи за нея и педиатрични индивидуални комплекти за лечението на малките пациенти.
 
Д-р Ангелина Стоянова-Делева, която прие дарението, благодари на военнослужещите и цивилните служители от  авиобазата с думите: „Ежедневно вие изпълнявате своя воински дълг, но чрез този хуманен жест, днес вие изпълнихте и човешкия дълг да помогнете за спасяването на живота на много деца. Продължавайте така – България няма да загине, докато има такива добри хора“.
 
По традиция в деня на празника на авиобазата бяха наградени  военнослужещи и цивилни служители за проявен професионализъм и постигнати високи резултати в ежедневната дейност.
 
На 17 март 1951 година се сформира 19 изтребителен авиационен полк, чийто наследник е Трета авиобаза - Граф Игнатиево. От самото си създаване до днес военното формирование носи постоянна бойна готовност. На 26 август 1953 г. полкът получава бойното си знаме.