Арестуваха четирима незаконни дървосекачи
Арестуваха четирима незаконни дървосекачи / dariknews.bg

Четири полицейски производства срещу нелегални дървосекачи от Област Пазарджик са образувани само през изминалото денонощие. В Стрелча полицаи и горски стражари от лесничейството в Панагюрище извършили проверка в двора на 39-годишен мъж. Там били открити около един кубически метър дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка. Притежателят им не разполагал и с необходимите разрешителни документи. В хода на разследването се установило, че дървесината е добита от 23-годишен мъж от Панагюрище и 18-годишно момче от Стрелча.

Същият ден лесничеи от Държавно горско стопанство-Пещера извършили проверки на двама жители на Пещера - на 23 и 31 години. Те превозвали в каруци незаконно добити широколистни дърва за огрев. Още двама братя бракониери са засечени от полицията във Велинград. Установено е, че те са превозвали около един кубически метър дървесина без контролна горска марка.

Нелегалните дървосекачи са задържани в арестите на полицейските управления в Панагюрище, Пещера и Велинград, а конете, дървесината и каруците са иззети. По всички случаи се водят полицейски производства.