Пътните настилки на територията на област Пловдив са частично мокри, но нормално проходими, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“. Остава забранено движението на камиони над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре. Ограничено е също преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е през Садово и Кочево.

Целогодишна е забраната за движение на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Ограничено е преминаването на камиони над 5 тона при км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, в района на моста над река Марица. Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Троян-Кърнаре и Девин-Кричим.
 
Натоварено е движението на територията на град Пловдив. Временна организация на трафика е въведена за времето до 18 март на кръстовището на бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“ заради строително-монтажни дейности. Промените засягат маршрута на автобусните линии № 10 и 15, като движението на останалите моторни превозни средства се извършва с повишено внимание.