Отворени врати
Отворени врати / netinfo
Ден на отворените врати организира за пета поредна година Административнит съд в Пазарджик. От 9:30 до 14:30 часа днес всеки гражданин може да гостува в сградата на правната институция на ул. „Константин Величков“ 20, 5 етаж (Изчислителния център).

Целта е хората отблизо да се запознаят със структурата и дейността на съда, с организацията на работа на съдиите и съдебната администрация, с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и начините на получаване на информация.

10:30 часа на гости на съда ще бъдат ученици - посланици на Европейския парламент от Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, в Пазарджик. Посещението ще премине под надслов „Моето право е моята отговорност“. Учениците ще участват в интерактивна игра, свързана с познаване на правата и задълженията им.

В часа за разпределяне на постъпилите в съда дела, председателят ще представи начина на разпределяне чрез Централизираната система за разпределение на делата на Висшия съдебен съвет.

През целия ден на информационните монитори ще бъдат излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре – 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет.