благотворителна вечер
благотворителна вечер / netinfo
Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“ в хотел „Марица“ снощи. Набраните средства бяха предадени днес с приемо-предавателен протокол на представители на Областна дирекция на МВР-Пловдив.
 
Паричната сума заедно с подаръчни пакети с лакомства, подготвени от спонсорите на благотворителната кауза, ще бъдат разпределени по равно и връчени на 20 деца до 18-годишна възраст, чиито родители са загинали или починали служители от системата на МВР в Пловдивска област.
 
По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници като Никола Певичаров, Станимир Видев и на талантливата 12-годишната художничка Венета Павлова. Продажбите на картините надхвърлиха 1000 лева. С футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов се сдоби 14-годишният Георги Тенев, син на известен пловдивски бизнесмен, който плати за тях почти 300 лева.
 
Проф. д-р Илия Баташки, директор на Медицински институт към МВР – София, който не успя да присъства на събитието, чрез свой представител дари 500 лв. По 200 лева дариха фирмите  „Нитро“ ЕООД, „Тара мекс“ ЕООД и „Глобъл Секюрити“.
 
Две талантливи пловдивски певици – Веси Бонева и Елица Лалова, подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които бяха продадени за общо 70 лева. Елица дари безвъзмедно таланта си и по време на празничната програма, където изпя няколко песни.
 
Нотариус Кари Клявкова също дари безвъзмедно труда и времето си и оглави комисията по отчитане на събраните средства.
 
Останалите средства бяха събрани от дарителската кутия и детския коледен базар. Благородната кауза срещна подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на община Пловдив. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи.
 
Мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители на МВР в Пловдив“ бе инспирирано от участниците в празничната програма – 54 деца от различни музикални, танцови и арт школи в града. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.
 
Сред гостите бяха зам.-директорът на Областна дирекция на МВР – Пловдив комисар Димитър Събчев и ст. експерт в Дирекция „Протокол и връзки с обществеността“ на ОД на МВР – Пловдив Анелия Влакхинова, заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив Георги Титюков, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов и Веселина Стоянова от Пресцентъра на Община Пловдив, председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам, кметът на Марково Пламен Кабаков, Георги Димитров – Управител за Пловдив на Агенция за недвижими имоти „Ремакс”, художникът Стефано Поповски – негова картина също бе предоставена на търга, писателят Панчо Панчев и много други пловдивчани с добри сърца.