4 фирми останаха в конкурса за доставка на коли за властта
4 фирми останаха в конкурса за доставка на коли за властта / netinfo

Вторият поред конкурс за избор на фирма, която да осигури 12 автомобила тип „Седан” за нуждите на общината започна с преглед на документите на 5-те фирми участници – представителите на „Шкода”, „Форд” и „Волво”, „Пежо”, „Рено” и „Дачия” , „Тойота”, каза кметът на „Източен” Иван Тотев - член на комисята. Единият от кандидатите – Форд Мото Пфое, отпадна от надпреварата заради липсващ отчет за приходи и разходи за 2006-та, обясни той.

 Пликовете с ценовите оферти на фирмите- кандидати ще бъдат отворени утре, когато ще бъде  обявен и победителят в конкурса В бюджета на общината са предвидени 480 хил. лева за закупуване на новите коли, припомни Тотев.

/Чуйте какво каза още той от прикачения звуков файл/

Това е втори опит за определяне доставчик на общинските автомобили, след като първият конкурс се провали след скандал с разпечатани  пликове на две от фирмите. Това стана малко след като кметът Славчо Атанасов и заместникът му Петко Атанасов подкараха нови автомобили Мазда 6. Оказа се, че те са им  предоставени от обслужващата общината банка, макар от там първоначално да отрекоха това.