2/3 от избирателите на Каназирева и Зико са гласували за Славчо на балотажа
2/3 от избирателите на Каназирева и Зико са гласували за Славчо на балотажа / Виктор Кадири
2/3 от избирателите на Каназирева и Зико са гласували за Славчо на балотажа
82679
2/3 от избирателите на Каназирева и Зико са гласували за Славчо на балотажа
  • 2/3 от избирателите на Каназирева и Зико са гласували за Славчо на балотажа

80-90% от хората на БСП и над 60% от избирателите, които са гласували за Дани Каназирева и Здравко Димитров на първия тур, на балотажа в неделя са дали вота си за Славчо Атанасов. Анализите от последните дни на изборите в Пловдив съобщи в ефира на Дарик Станислав Стоянов, управляващ  партньор в “Алфа Рисърч”.

На втори тур Иван Тотев бе подкрепен от електората на ГЕРБ, а при Славчо Атанасов отидоха всички останали, категоричен е той. В сравнение с балотажа през 2011г, са “се изпарили” около 50 000 избиратели. Т.е те са се отказали, защото не искат да дадат подкрепата си за когото и да е от двамата кандидати.

Пловдив реално не гласува, защото 70% от жителите на града е мнозинството, което не отиде до урните, каза още Станислав Стоянов.

Според социолозите, ако ГЕРБ бе издигнал друг канидат, щеше да има по-високи резултати в Пловдив. Според тях обаче ниските резултати на ГЕРБ тук ще подейства “възпиращо” на Тотев, а това ще е от полза за града. Иван Тотев ще търси подкрепа от всички десни, но дали ще я намери е друг въпрос, каза още Стоянов. Според него подкрепата за Тотев, обещана в дните преди втория тур от  десните политически сили, е била само на думи.

Цялото интервю със Станислав Стоянов може да чуете в прикаченото аудио