koncert
koncert / pleven filharmony
На 19 април от 19.00 часа в зала "Катя Попова" в Плевен ще се състои Камерен концерт със солисти - Зорница Иларионова, цигулка и Мария-Елена Средева, пиано. 
В програмата са включени произведения на Бах - Адажио и фуга из Сюита за соло цигулка No.1, Паганини - Каприз - 17, както и произведения от Прокофиев, Дворжак, Дебюси и Сен - Санс. 

Зорница Иларионова е родена в Плевен, където учи и завършва с отличие в класа по цигулка на Благородна Танева, а по-късно продължава своето образование в Мадрид, където постъпва в класа на световноизвестния цигулков педагог проф. Захар Брон.
През 2014 г. на тържествена церемония в двореца „Ел Пардо“ в Мадрид, Зорница е удостоена лично от кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон в Кралската академия за музика „Кралица София“. 

Зорница Иларионова  концертира с успех на много европейски сцени – в Париж, Кан, Монако, Мадрид, Лисабон, Брюксел, Хамбург, Есен, Москва, Виена, Любляна, Солун, Белград и др. Успешно участва и във фестивалите „Софийски музикални седмици“, „Варненско лято“, „Аполония“, „Мартенски музикални дни“, „Моцартеум“ – Залцбург, „Музика Мунди“ – Брюксел, Фестивал за камерна музика в Бьолен, Германия и др 

Мария-Елена Средева е възпитаник на проф. Джулия и Константин Ганеви и на проф. Стела Димитрова, носител е на много награди от конкурси по света.