Spartanski
Spartanski / dariknews.archive
При посещението си в Ростов на Дон, във връзка с празника на руския град и отбелязването тази година на 55-та годишнина от побратимяването му с Плевен, кметът Георг Спартански е бил награден със Знак за отличие за заслуги пред град Ростов на Дон.

Spartanski
dariknews.archive

„Това е една оценка за това, че Плевен поддържа тези партньорски отношения, че се стремим да ги развиваме в новите условия, и че поддържаме връзката, която съществува вече 55 години. Разбита се, този знак се връчва на мен защото близо 20 години по един или друг начин съм свързан с това партньорство, но това не омаловажава и колегите преди мен. Много кметове са работили по тази линия така, че нека да кажем, че това е един знак на благодарност от нашите руски партньори към усилията на Плевен да поддържа и развива връзката между двата града“, каза Георг Спартански.

Spartanski
dariknews.archive

По време на посещението на делегацията от Плевен, водена от кмета Спартански в деня на празника на Ростов на Дон, в града е била представена изложба, в която посетителите са имали възможност чрез представените в нея фотографии да добият представа за Плевен в днешни дни.
Освен това в Ростов на Дон е била показана и изложба с рисунки, отразяващи историята на Плевен, предоставени от Арт школа „Колорит“ и Панорама „Плевенска епопея – 1877-1878 г.“.