/ dariknews.archive
Днес в по-голямата част от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места в Западна и Централна България явленията ще са интензивни, повишава се и вероятността за градушки.
 
Новата седмица започва с дъжд и гръмотевици, опасно време в почти цялата страна

Жълт код за опасно време е обявен за 19 области. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Предупреждението е в сила за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Благоевград, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Русе. 

В тези области ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Сумарни количества валеж за денонощието на места до 30 – 35 л/кв. м, локално и повече.
жълт код 24 юни
НИМХ
Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната - до умерен. Температурите временно ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26-31 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши. Ще бъде близко до средното за юни.