Зеленогорски получи званието доктор по мениджмънт хонорис кауза
Зеленогорски получи званието доктор по мениджмънт хонорис кауза / netinfo
Кметът на Плевен Найден Зеленогорски беше удостоен днес със званието „доктор по мениджмънт хонорис кауза” на тържеството по отбелязването на независимостта пред барелефа на Стефан Стамболов в града. Медалът и дипломата бяха връчени от зам.-генералният директор на Института за биографични категоризации Кембридж, Великобритания - проф. Рангел Гюров.

Найден Зеленогорски е единственият кмет, носител на званието „доктор хонорис кауза”, каза проф. Гюров и допълни, че отличието се дава за успешното влизане на Община Плевен в европейските структури. През 2002 г. кметът Зеленогорски беше обявен от Института за биографични категоризации за държавник на годината.

През май тази година Асоциацията на периферните общини на Европа награди плевенския кмет с медал за успешен мениждмънт на Община Плевен и Асоциацията на българските градове и региони като нейн председател.

Днес плевенският градоначалник за втори път беше определен за държавник на годината и според правилника на Института за биографични категоризации и по препоръка на Асоциацията на периферните общини на Европа получи следващото по степен звание "доктор по мениджмънт хонорис кауза”.

В деня на независимостта четирима плевенчани, Христо Видрарски, Иван Попов, Михаил Чолаков и Христо Бояджиев бяха удостоени със званието „почетен гражданин” на Плевен. С решение на Общински съвет друг плевенчанин, Светослав Обретенов, получи званието „заслужил гражданин”. Празникът по отбелязване на независимостта продължи с поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Стефан Стамболов от гости, граждани, управници и държавници.