dar
dar / dariknews.archive
На 17-ти септември в пресклуба на БТА в Плевен се състоя пресконференция, на която беше обявена благотворителна кампания за събиране средства за лечението на дете. В срещата с медиите участваха Слави Михайлов - Национално сдружение на сираците в България, депутатът Владислав Николов - народен представител, Павлина Дескова - психолог в Център за социална подкрепа "П. Р. Славейков" в Плевен и Венцислава Панова майка на седемгодишния Александър, който страда от рядко генетично заболяване и се нуждае от спешно лечение.
По време на пресконференцията стана ясно, че седемгодишният Александър Панов се нуждае от 15 000 лева за провеждането на спешно дентално лечение. Майката на детето Венцислава Панова обясни, че синът й страда от рядкото генетично заболяване ектодермална дисплазия, което поразява  почти всички системи, засягащи ектодермата – коса, зъби, кости като предизвиква и анемия, за което е необходимо хормонотерапия.
Към момента най-спешно е лечението на зъбите на детето, каза майката като добави, че предстоят чести пътувания до София за консултации с детски дентални специалисти. Проблем е и това, че интервенцията трябва да бъде извършена под пълна упойка, но Здравната каса не покрива такъв разход.
Детето е подпомогнато от "Българската Коледа", но се нуждае от продължаване на лечението.
Призивът от пресконференцията беше "Помогнете!".

Дарителската сметка е открита на името на детето - Александър Руменов Панов в Алианц Банк България АД  МФЦ УМБАЛ
BIC BUINBGSF,  
IBAN  BG53BUIN95611100615972 в лева.