Заловиха младеж, извършил серия нападения над жени
Заловиха младеж, извършил серия нападения над жени / Dariknews.bg

Плевенските полицаи са задържали 24-годишен мъж, нападал и ограбвал жени. Престъпникът е действал на територията на града като набелязвал жертвите си и със сила издърпвал дамските им чанти.

В Първо управление «Полиция» е постъпил сигнал от 48-годишна жена от село Гривица, която се оплакала, че на 21 януари около 22 часа на бул. «Данаил Попов» е нападната от непознат и след заплахи и употреба на физическа сила мъжът избягал с чантата й. В чантата имало мобилен апарат "Lg" със сим карта на "М-тел", лични документи, портмоне с 10 лв., две дебитни карти.

След организирани оперативни действия първо е засечен мобилният телефон, а после е установен и извършителят. Той е от град Левски и има богата престъпна биография с 27 заявителски материала за кражби и наркоразпространение. Осъждан е.

Приведен е в ареста на Окръжна следствена служба с потвърдена мярка за неотклонение «задържане под стража» като обвиняем за два грабежа на дамски чанти,  извършени на територията на Плевен в периода от 22 януари до 24 януари тази година. Образувано е досъдебно производство.