Заловиха двама издирвани от МВР в Плевенско село
Заловиха двама издирвани от МВР в Плевенско село / dariknews.archive

На 26 март 2014 година на територията на град Плевен и село Градина, община Долни Дъбник, се проведе специализирана полицейска операция по линия "установяване и задържане на лица обявени за общодържавно издирване" с участието на служител от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР - Плевен, РУ "Полиция" - Долни Дъбник и тактически екипи от група "Охрана на масови мероприятия"- ОД на МВР - Плевен.

По време на провеждане на акцията около 17 45 часа в дома на 73-годишен в село Градина, са установени 24-годишен и 19-годишна. Проверка изяснила, че мъжът е обявен за издирване с телеграма от 25 март 2014 год. на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР като свидетел по досъдебно производство, с мярка по чл. 120, ал. ІІІ във връзка с чл. 71 от НПК "принудително довеждане". Жената е обявена за издирване с телеграма от 26 март 2014 година на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР като свидетел по досъдебно производство, с мярка по чл. 120, ал. ІІІ във връзка с чл. 71 от НПК "принудително довеждане". И двамата са от София.

 

 

Впоследствие от служители на отдел "Досъдебно производство" - ОД на МВР - Плевен, съобразно разпоредбите на НПК, са извършили претърсване и изземване в къщата и прилежащите към нея помещения, както и обиск на лицата. С разписка уставовените са конвоирани до водещия разследването разследващ полицай за извършване на процесуално-следствени действия.