Задържани и разкрити престъпления след спецакция в Плевенско, съобщиха от полицията. Операцията е проведена на 14 февруари.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

79-годишен мъж заплаши с детски пистолет касиерка в поща в Плевен

В хода на операцията са задържани 8 души и са образувани 8 бързи производства и едно досъдебно производство. Проверени са 402 души и 243 моторни превозни средства.

Извършени са проверки на 12 пункта за черни и цветни метали, 9 автоморги, автосервизи и депа; 14 питейни и увеселителни заведения, 20 търговски обекта.

В областта са регистрирани 10 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 54 акта. Съставени са 11 протокола.

В хода на спецакцията са съставени и 7 акта и констативни протокола от други органи. Материалите от специализирана акция са докладвани в прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня