Връчиха удостоверенията на новоназначени войници
Връчиха удостоверенията на новоназначени войници / archive.dariknews

На 5 юли 2013г. на строевия плац на Единен център за начална подготовка в Плевен се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.

Връчиха удостоверенията на новоназначени войници
netinfo

В словото си командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи, с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница.

"Придобитите знания и практически умения в Единния център за начална подготовка ще ви дават основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам ви още по - големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и още по - силна енергия при изпълнение на задълженията ви, като защитници на родината ни", каза командирът Николай Бешев.

Приветствие към военнослужещите произнесе и областният управител на област Плевен Илиян Йончев. Той пожела на новоназначените войници да имат сили и воля да съхранят професионализма и вседайността в работата си, характерни за Българската армия. В словото си той използва случая да пожелае успехи на новото войсково формирование в град Плевен. "За Плевенска област е изключително важно да запази славата си на един от най-големите гарнизони в страната. Ще разчитаме на вашата помощ при възникнали неочаквани кризи от невоенен характер".

Точно, когато военнослужещите преминаваха в тържествен марш се изля проливен дъжд - очевиден знак, че ще им върви по вода.

Връчиха удостоверенията на новоназначени войници
netinfo