Вл.Николов обвини боксьори за побои пред дискотека - Далаклиев ще го съди
Вл.Николов обвини боксьори за побои пред дискотека - Далаклиев ще го съди / archive.dariknews

За редовни случаи на побоища пред плевенска дискотека съобщи народният представител от ГЕРБ Владислав Николов.
На среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен той сподели, че на 16 март 2014 г. пред дискотеката са станали 5-6 сбивания в часовете между 01:00 и 06:00 и няколко пострадали младежи са си извадили медицински, при което се е оказало, че нападателите са били едни и същи.
"Тези нападатели са едни момчета от един боксьорски клуб в Плевен и имам чувството, че те използват, когато хората се веселят в петък и събота, да тренират върху тях през нощта", каза Николов.

ВлНиколов обвини боксьори за побои пред дискотека  Далаклиев ще го съди
netinfo

Той сподели, че сред въпросите на майките на младежите, които са се срещнали с депутата на негова приемна е бил и въпросът, защо полицията не е задържала участниците още в първия побой и това бездействие не е ли предпоставка за последвалите случаи същата нощ?
„Може ли ние, плевенчани да допуснем пред едно заведение да има хора, които от засада нападат други с цел да ги пребият", попита Владислав Николов и предупреди, че от полицията излиза информация за лицата, подали жалби.

„Боксът няма нищо общо с боя. Аз съм 57 килограма и ако ми излезе някой, който е 120 кг, как да го бия и това, което се говори в момента в Плевен от журналистите - това е някаква пропаганда срещу мене и сега разбирам, колко съм силен аз и колко ми е силно името. Това е глупотия...нямам думи".
Това каза по време на представянето на книга, написана за него, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев по повод обвинението на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов, че членове на клуба по бокс, в който играе и той, пребиват посетители пред плевенска дискотека.

ВлНиколов обвини боксьори за побои пред дискотека  Далаклиев ще го съди
netinfo

„Този човек, който го е казал това, мисля че трябва...не знам, дълбоко да се замисли в себе си, нормаленли е или как.. Аз не мога да повярвам, как един народен представител излиза и изтрясква нещо, ей така и то моето име. Аз съм Детелин Далаклиев и съм си правил моето име толкова години и съм си дал живота за спорта. Тези хора трябва да бъдат наказани".

По-рано пред журналисти, Владислав Николов заяви, че ще внесе питане в Парламента и ще информира вицепремиера Цветлин Йовчев за случаите и добави, че от полицията изтича информация и са правени опити да се притискат битите лица, да си изтеглят показанията и реално не се взимат никакви мерки.

„Да не съм някаква мутра от контингента, който създадоха същите тези хора, които сега говорят срещу мен. Този човек ще бъде съден от мен, защото не може да ми замесва името в такива неща", заяви световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.