/ Thinkstockphotos
Всеки ден се осигурява обяд за над 50 нуждаещи се от създадения Доброволчески щаб
В условията на извънредното положение в Плевен бе възобновена социалната кухня към Министерството на отбраната за осигуряване топъл обяд на възрастни хора, предимно членове на дружество "Военноинвалид". Това съобщи Валя Минкова от пресслужбата на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", цитирана от БТА..

Община Плевен въвежда промени в предоставянето на административно-технически услуги

"Дейността на социалната услуга е спряна при въвеждане на противоепидемичните мерки срещу короноавируса", уточни тя. "Наложи се създаване на нова организация за доставка на храна по домовете на социално слабите хора при спазване на стриктни мерки срещу заразата", поясни Минкова. "Идеята е подкрепена от началника на гарнизона, бригаден генерал Цвятко Радойски, и кмета на Плевен Георг Спартански", посочи тя.

Осигурено е общинско помещение, от където доброволци получават приготвената храна и я разнасят с предпазни средства и при спазване на противоепидемичните мерки по домовете. Всеки ден се осигурява обяд за над 50 нуждаещи се от създадения Доброволчески щаб.

Плевен въвежда още по-строги мерки срещу коронавируса

От 80 кандидати за него са подбрани 45 доброволци на възраст между 17 и 55 години - ученици от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков", студенти, лекари, шивачки, служители.


"Работят седем екипа, а собствениците на автомобили поемат за своя сметка разноските за гориво. Доброволците са изразили желание да обслужват хората и в почивните дни", каза Минкова.
БТА