/ iStock/Getty Images
Лятна Академия по молекулярна патология ще се проведе в Медицински университет (МУ) в Плевен. Тя е част от съвместната дейност на висшето училище с българския алианс за прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ), съобщи Велина Дукова от пресцентъра на университета. 

Двете институции провеждат специална програма за обучение и повишаване квалификацията на медицинските специалисти в области от прецизираната диагностика и персонализираната медицина, в която участват водещи учени и преподаватели от България и света.

Двудневната Академия по молекулярна патология ще е на тема "Патология на гърда – предизвикателства в диагностиката. Място на персонализираната медицина в диагностиката и терапията".

"Събитието ще премине в мултидисциплинарен формат с гост-лектор проф. д-р Тибор Тот – международно известен мамарен патолог. Той ще представи клинични случаи, демонстриращи начин на растеж на карциноми на гърда, корелацията с молекулярни субтипове и образна находка, клиничното значение на тези фактори в светлината на персонализираната медицина", добави Дукова.

Научният форум ще се проведе на 3 и 4 юни в зала "Амроаз Паре" на МУ в Плевен.
БТА