В ч-ще Съгласие провеждат конкурс по стихове на Ракитин, Цв.Спасов и Иван Радоев
В ч-ще Съгласие провеждат конкурс по стихове на Ракитин, Цв.Спасов и Иван Радоев / dariknews.archive

На 29 октомври 2014 г. в НЧ "Съгласие 1869" - Плевен ще се проведе Конкурс рецитал за ученици по поезията на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев.

Конкурсът е част от проект „145 години читалище „Съгласие 1869", финансиран със съдействието на Община Плевен. Участниците изпълняват стихове на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев, чиито имена са тясно свързани с историята на читалището и Плевенския регион.

Участниците са разделени в две възрастови групи като в първата група влозат ученици от V до VIII клас, авъв втора група са ученици от IX до XII клас.
Всеки ученик участва с 1 до 3 изпълнения по избор на автор и произведение като времетраенето на едно изпълнение е до 5 минути.

Тричленно жури с участието на професионални актьори щв определя носителите на І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда в двете възрастови групи, както и поощрителни награди. Журито има право да увеличава или намалява броя и размера на наградите в рамките на утвърдения награден фонд, който който е осигурен от Община Плевен и НЧ „Съгласие 1869".
Конкурсът ще се проведе на 29 октомври 2014 г. /сряда/ от 15:00 ч. в читалището. Резултатите и наградите ще се обявят в деня на конкурса.

Учениците, желаещи да участват трябва да подадат заявка до 27 октомври 2014 г. на адрес: Плевен, пл."Възраждане" № 7, ет.ІІ или на e-mail: saglasie1869_pleven@abv.bg.
Заявката за участие трябва да съдържа трите именам училище, клас, автор, заглавие на избраното произведение и времетраене на изпълнението;
За справки: тел.: 064/82 42 42; e-mail: saglasie1869_pleven@abv.bg