Успешно завърши поредният проект на БАЛИЗ Плевен
Успешно завърши поредният проект на БАЛИЗ Плевен / снимка: БАЛИЗ Плевен

Регионалният семейно-консултативен център към БАЛИЗ Плевен вече е в ремонтирана сграда. Микропроектът е на стойност 46 593 лв., той се реализира с финансовата подкрепа на Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика, Сдружение БАЛИЗ, в партньорство с Община Плевен. Подробностите оповести днес Габриела Аспарухова, председател на Сдружението.

След промените на сградата на Регионалния семейно-консултативен център към БАЛИЗ е подобрена нейната пригодност за оказване на помощ и подкрепа на децата и техните семейства. През септември предстои да отвори врати официално за потребители и Центъра за социална рехабилитация и интеграция, от услугите на специалистите ще могат да се ползват деца от цялата община, а не само от Плевен. Габриела Аспарухова уточни, че има възможност занятията и консултациите да се провеждат и по домовете, в семейна среда.

Общо 54 центъра в страната има БАЛИЗ Плевен, които предоставят различна помощ на децата с увреждания и на родителите им.

Подробности по завършилия проект чуйте от Габриела Аспарухова в звуковия файл.