Управата на Гулянци обсъди с Илиян Йончев участие в европроект
Управата на Гулянци обсъди с Илиян Йончев участие в европроект / obl.admin.pl

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев се срещна с кмета на община Гулянци Лъчезар Яков и неговия заместник Паскал Пиличев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.
На срещата е било коментирано намерението на местната управа да инвестира в изграждане на рибарски съоръжения, места за разтоварване на уловите и закрити лодкостоянки на брега на река Дунав в селата Загражден и Сомовит с финансиране от европейска програма.

Обсъдено е и лошото състояние на защитните съоръжения по поречията на реките и особено тези по река Дунав, както и състоянието на пътищата.
Основните притеснения в община Гулянци са за пътя Милковица - Сомовит - Черквица. Многото кръпки са факт, но допълнителната заплаха идва от натоварения трафик и преминаващите тежкотоварни автомобили. Вибрациите от тях вече са причинили напукване на близки жилищни сгради.

От община Гулянци са потърсили съдействие и за промяна в статута на някои обекти, за да може за тях да се кандидатства за финансиране по проекти.