Учители и ученици от шест държави се събраха в град Левски
Учители и ученици от шест държави се събраха в град Левски / dariknews.bg

Зам. кмета на Община Левски Здравко Дафинов поздрави на 9 април гостите на ОУ "Максим Горки" гр. Левски по проект "SOS - нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки" на програма "Коменски". На приятелската  среща в заседателната зала на Община Левски, партньорите на училището по еко проекта от Полша, Испания, Португалия, Турция, Румъния и Литва бяха запознати с историята и забележителностите на общината и получиха подаръци.

След това, групата от 15 учители и 28 ученици, заедно със своите български приятели посетиха музей „Георги Парцалев". Домакините, ОУ "Максим Горки", са се погрижили  едноседмичната програма на гостуването да бъде интересна, разнообразна и ползотворна. Тя предвижда „Българска вечер", засаждане на храсти и рисуване върху камък, Работилница за костюми, шоу в кафе „Перфекто", пускане на балони с послания на площада при фонтаните, екскурзии до водопадите в село Крушуна, Деветашката пещера и старопрестолния град Велико Търново.

Учители и ученици от шест държави се събраха в град Левски
netinfo

Първа визита по проекта  на учениците от ОУ „М.Горки" гр. Левски  беше през ноември  2012г  в град Карлино - Полша, а втората се състоя в Севиля - Испания през тази година.

Това е втори проект на ОУ "Максим Горки" гр. Левски по програма „Коменски".