Ученици от Долни Дъбник са победители в състезанието Защита при бедствия 2008
Ученици от Долни Дъбник са победители в състезанието Защита при бедствия 2008 / netinfo

За бедствия, аварии и катастофи се говореше днес пред Центъра за работа с деца, но слава богу превантивно. В такива ситуации хората почти винаги се оказват неподготвени, изпадат в паника и не знаят какво да правят. За да се избегне това поне частично, трябва да се погрижим и децата ни от малки да знаят как трябва да постъпват, ако попаднат в обсега на бедствие или авария. Колко са подготвени за такива ситуации учениците от 7 и 8 клас в училищата в Област Плевен, днес беше проверено, тъй като градът ни бе домакин на седмото областно ученическо състезание “Защита при бедствия 2008”.

Победителите в днешното състезание, които ще представят Плевенска област на Републиканското състезание в Кърджали, са учениците от отбора на училище “Христо Ботев” Долни Дъбник, на второ място са децата от Математическата гимназия “Гео Милев”, трети са представителите на Белене.

Подробностите за днешната надпревара чуйте в звуковия файл от инж. Георги Линков, директор на Областна дирекция “Гражданска защита” Плевен.