Убиецът на младежите край Луковит е с 12 присъди-търсят се очевидци на трагедията
Убиецът на младежите край Луковит е с 12 присъди-търсят се очевидци на трагедията / dariknews

Близки и приятели на четирима младежи, които станаха жертви на неправоспособен водач, настояват за справедлива присъда, съобщи Нова телевизия.

Катастрофата стана на 5 май край град Луковит. Влади, Цвети, Ники и Иван тръгват към София, където Влади и Цвети трябвало да държат изпит, тъй като са студенти по право.
На 5 км от Луковит обаче в тяхното платно връхлита БМВ, поръчков модел и удря челно колата на младежите. Шофьорът Влади завърта волана на дясно. При удара умират той и момчето, което се вози зад него.
Приятелката му Цвети е в кома, а третото момче е с по-леки наранявания. Лекарите в болницата в Плевен се борят за живота на Цвети.

След удара, шофьорът на скъпия автомобил бяга от мястото на инцидента и се скрива в къща в близкото село, където е заловен от полицаите. Оказва се, че той е 30-годишен мъж с 90 криминални регистрации и 12 присъди.

Родителите на пострадалите деца търсят свидетели на инцидента. „Имаше хора, които казаха, че това е било екзекуция", заяви майката на Влади.
Родителите призовават свидетелите да се обадят в полицията, за да разкажат какво са видели. Майките, които са юристки, се притесняват, че може някой да закриля шофьора на скъпия автомобил и така отново да му се размине. Майката на Влади се притеснява да не се появи някой, който да манипулира техническата експертиза.

Според наблюдаващия прокурор по делото Валентин Вълков 30-годишният мъж, който ударил младежите, през 2012 година е излежал последната си присъда.
„Нямаме данни да е работил някъде. Шофирал е скъпа кола, без да притежава свидетелство за правоуправление", заяви прокурорът. По думите му мъжът е в следствения арест на град Ловеч и е привлечен като обвиняем.

„Няма как това лице да не бъде осъдено", увери прокурор Вълков.
Още в деня на катастрофата стана ясно, че първоначално шофьорът на БМВ-то се опитал да прехвърли вината за катастрофата на неговата 24-годишна приятелка, която се е возила до него.