/ iStock/Getty Images
В Плевен са хоспитализирани три жени, носители на COVID-19; мъже няма настанени за болнично лечение. Това съобщи  Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Медицинска сестра и трима лекари в Гулянци са с COVID-19

Той уточни, че и трите пациентки са лекувани в Клиниката по инфекциозни болести. "В много добро състояние е жена на 60 години, за която лекарите очакват тестът за COVID-19 да бъде отрицателен и тя да бъде изписана.

Останалите две жени - на 41 години и най-възрастната - на 88 години, са в стабилно състояние и тяхната терапия за изчистване на вируса продължава", каза Цветков.

В предходната седмица има един нов случай на нарушаване на домашна карантина. Образувана е полицейска преписка в Районното управление в Червен бряг по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, за неспазване на мерките срещу COVID-19.

В Плевен изследват с бързи тестове всички служители в детските градини

Жител на общината на възраст 35 години е установен, че нарушава 14-дневна задължителна карантина, предписана му от здравните власти, посочват от Областната дирекция на МВР.

Утре вечер в областния град ще се състои първият голям концерт на Плевенската филхармония това лято, който ще бъде на открито в парка на Регионалния исторически музей.

Столовете за публиката и зрителите са подредени на достатъчно разстояние един от друг, за да бъдат спазени необходимите противоепидемичните мерки, съобщиха организаторите на музикалното събити
БТА