/ iStock/Getty Images
Затворена е детска градина в Ясен заради COVID-19
В Плевен започна изследване с бързи тестове всички служители в детските градини. Това съобщи днес заместник-кметът на Плевен Стефан Милев, цитиран от БТА.

За целта са осигурени 500 бързи теста. До момента резултатите за 14 детски градини сочат, че има два положителни бързи теста. Днес РЗИ ще вземат проби за РСR тестове.
Заместник-кметът добави, че в Ясен след потвърден случай на коронавирус е затворена детската градина. Затворена е и една група в детска градина "Слънце", в която има дете с положителен тест за коронавирус.

Милев посочи, че очакват до края на седмицата да имат всички резултати от тестовете и се подготвят при необходимост да продължат, включително и с тестове сред социалните работници. Той изтъкна, че като цяло ситуацията в детските ясли и градини в Плевен и селата е спокойна, спазват се всички противоепидемични мерки. Той апелира, тези родители, които имат възможност да гледат децата си в къщи, да не ги водят на детска градина. По думите му в момента капацитетът на градините в Плевен е запълнен около 40 на сто.

Заместник-кметът на Плевен подчерта, че родителите могат да бъдат спокойни за децата си, които посещават Летните ваканционни дни. Повечето от заниманията са организирани на открито в градската градина.