Тимът по стрелба при ОДМВР-Плевен е на първо място при жените и в комплексното класиране
Тимът по стрелба при ОДМВР-Плевен е на първо място при жените и в комплексното класиране / mvr.pleven

На 9 април в Плевен Таню Киряков - олимпийски медалист в 50-метрова стрелба с малокалибрен пистолет и в 10-метрова стрелба с пневматичен пистолет, връчи отличията на победителите в турнира по стрелба с пистолет за служители на МВР. Спортната надпревара е в памет на Величко Величков и в нея участваха 20 отбора и 100 състезатели.

Състезателите са служители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", СДВР, Областните дирекции на МВР от Плевен, Русе, Ловеч, Видин, Враца, Пазарджик, Смолян, Сливен, Пловдив, дирекция „Управление на собствеността", дирекция „Миграция" и Академия на МВР.

Отличниците в комплексното класиране са стрелците на ОД на МВР - Плевен, втори са врачанлии, а трети - отбора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Класирането за Отбор „Жени" първи са ОДМВР - Плевен, втори - ОДМВР - Пловдив и трети ОДМВР - Ловеч.
За „Отбор „Мъже" - първи са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", втори са ОДМВР Враца, а трети - ОДМВР - Ловеч.

В индивидуалното класиране при жените първа е Марина Кючукова - служител от СДВР, а при мъжете - Иван Станиславов - служител от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението

Величко Величков, на чието име е учреден турнира е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.