/ obshtina.lovech
Нова интернет платформа бе представена в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. Чрез нея съветниците ще преминат от хартиено към електронно обслужване. На събитието присъства и кметът Корнелия Маринова.

Да представят системата и да отговорят на въпроси в Ловеч бяха пристигнали Стефан Крайчев и Милен Александров от фирмата производител. Платформата позволява на общинските съветници чрез персонални преносими компютри (лаптопи), телефони и други електронни устройства да четат и обработват своите документи за заседанията на местния парламент.

С това нововъведение ловешкият общински съвет се включва в общата тенденция за безхартиено обслужване. Системата позволява да се работи с файлове с документи, да има проследимост на работата, на версиите, да възстановяват данни, както и чрез персонален акаунт да редактират своите файлове и да предлагат нови, обясниха представители на фирмата. Системата е съвместима с досегашните информационни системи на общината.

Предложението е базирано на платформата SharePoint, която е на Microsoft. Платформата е реализирана от фирма, която работи от години по IP-структурата на общината.