Съдът оправда бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов
Съдът оправда бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов / dariknews.archive

На 17 февруари 2015 г., Окръжен съд - Плевен постанови оправдателна присъда по всички обвинения по делото срещу бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов. Решението беше обявено в съдебната зала малко след 14:00 часа от съдия Мариян Иванов в присъствието на медии.

Обвинението срещу Алексей Зелов беше повдигнато от Софийска градска прокуратура за това, че през периода от началото на април до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал 10% от сума по три фактури, издадени от търговско дружество „П. - И." ООД. Въз основа на тези три документа е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000,00 лева към търговското дружество, като поисканите от Зелов пари за това били 4 000 лв., се казваше в обвинителния акт. Съдът реши, че по така повдигнатото обвинение Алексей Зелов е напълно невинен.

Решението на Окръжен съд - Плевен може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Съдът се произнесе с определение и по мярката за неотклонение, наложена на Зелов, като отмени наложената му „Подписка".

След произнасянето на съда, представителят на Софийската градска прокуратура заяви пред медиите, че Обвинението ще протестира решението.

„Радвам се, че съдът успя да стигне до обективната истина. За мен нямаше абсолютно никакво съмнение, че съм невинен. Удовлетворен съм от решението на съда", сподели пред журналисти Алексей Зелов.

Съдът оправда бившия замкмет на Плевен Алексей Зелов
netinfo

„За мен това беше поръчано активно мероприятие. Абсолютно невинен съм", коментира Зелов случая с обвинението за подкуп.