Спор за имот в Ябланица завърши с трима убити
Спор за имот в Ябланица завърши с трима убити / снимки: DarikNews.bg и пресцентър на МВР

Спор между роднини за вилна постройка в Ябланица завърши с трима убити, съобщават от пресцентъра на МВР. По първоначални данни стрелецът е 73-годишният Гаврил Петков, той е прострелял смъртоносно племенника си и сина му. Полицаи все още издирват стрелеца. 

Спор за имот в Ябланица завърши с трима убити
netinfo

Сигнал за престъплението е подаден снощи към 22.15 часа на тел. 112 от 21-годишен младеж. Той съобщил, че в дома им в Ябланица нахлул Гаврил Петков, въоръжен с ловна пушка и пистолет. Възрастният мъж застрелял по-малкия брат на младежа - на 15 години, и баща им - на 51 години. Двамата починали на място. Малко по-късно в болница е починала и 70-годишна жена, сестра на стрелеца, а лекари се борят за живота на снаха й - 42-годишна.

Според информацията до този момент, спорът е за вила, той започнал малко след като възрастният мъж се прибрал от Швейцария, където дълго време работел. Той приписал вилата на племенника си с условие да го гледа. След време Петков предявил претенции към собствеността си, което довело до непрекъснати спорове между роднините.

Минути след стрелбата снощи, лумнал и огън във вилата, която е на около 50 м от къщата. По първоначални данни пожарът е предизвикан умишлено - на всеки етаж била поставена газова бутилка.

Има и пряк очевидец на жестоките убийства - 51-годишна жена, която е в шок.

по-късно днес стана ясно, че състоянието на 42-годишната пострадала жена остава тежко. Тя е докарана късно снощи в Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен с прострелни рани в корема и гърдите, уточняват от пресцентъра на лечебното заведение. След като е била оперирана по спешност, жената е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ.