Служителите в МРРБ са получили 13-та заплата, твърди Румен Петков
Служителите в МРРБ са получили 13-та заплата, твърди Румен Петков / netinfo
Служителите в МРРБ са получили 13-та заплата, твърди Румен Петков
22736
Служителите в МРРБ са получили 13-та заплата, твърди Румен Петков
  • Служителите в МРРБ са получили 13-та заплата, твърди Румен Петков

Администрацията в Министерството на регионалното развитие и благоустройството е получила 13-та заплата под формата на извънредно трудово възнаграждение за празника на строителя "Димитровден". Това каза днес в Плевен червеният депутат Румен Петков и обвини министър Плевнелиев, че лъже за лошото финансово състояние на министерството.

По думите на Румен Петков, допълнителните възнаграждения са раздадени на служителите в министерството тайно при това в момент, в който се говори за масови съкращения в строителния сектор.

Да се направи една такава стъпка е меко казано цинично, подчерта Петков и наречен министъра "лъжец от калибър" и "циник". Първо, защото твърди, че е заварил министерството фалирало и второ, защото е направил това нелегално. Румен Петков допълни, че вероятно става дума за стотици хиляди левове, изхарчени за премии по време на криза.

Той изрази готовност да се извини публично на министъра, ако твърденията му се окажат неверни. На министъра обаче ще трябва да се потърси сметка, ако изнесената информация е истина, категоричен бе депутатът.

Петков вече е поставил официално пред министър Плевенелиев и друг въпрос - "как точно си представя засекретяването на трасето на АМ "Хемус", на който министърът трябва да отговаря в петък.

/подробно - чуй звуковия файл/