/ МВР
Задържаха мъж с наркотици, предизвикал катастрофа в Плевенско, съобщиха от полицията.

Арестуваха ученик с амфетамини

На 28 октомври в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици" на територията, обслужвана от Второ РУ.

Около 17.30 часа криминалисти установяват 41-годишен мъж от село Дисевица, в района на областния град на паркинга на улица "Константин Величков" в управлявания от него Фолксваген "Голф 3".

41-годишният мъж осуетява полицейската проверка и потегля с лекия автомобил като блъска паркиран Форд "Конект" и се оттегля в посока улица "Неофит Рилски". За неутрализиране на извършителя са използвани помощни средства - стоп патрони.

Полицейски операции срещу притежанието на наркотици в Плевенско

На кръстовището, образувано от улица "Неофит Рилски" и улица "Константин Величков", нарушителят се удря с правилно движещ се лек автомобил Шевролет "Авео". След второто пътно-транспортно произшествие излиза от лекия си автомобил, като изхвърля прозрачен полиетиленов плик с размери около 17 х 10 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 130 грама.

Извършен е оглед на местопроизшествието. При извършено последващо претърсване в жилището му в село Дисевица са намерени електронна везна и прозрачен полиетиленов плик с размери 7 х 3 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 10 грама.

Арест за 72 часа за двама души, произвеждали наркотици

По данни на 41-годишния мъж веществата са марихуана. На иззетите наркотици са назначени експертизи. Той езадържан за срок до 24 часа и е уведомен е дежурен прокурор.