/ / iStock/Getty Images
Полицейски акции срещу притежанието на наркотици проведоха униформени служители в Плевенско.

В 17.30 ч. служители от МВР-Плевен и РУ-Долна Митрополия претърсили дома на 20-годишен мъж в село Комарево. В спално помещение на дървена маса са установени 18 полуизсушени клонки зелена тревиста маса със съцветия от рода на конопа с общо тегло от около 30 грама.

По данни на младежа намерената зелена тревиста маса е марихуана за лична употреба. Образувано е досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура-Плевен.

Младият мъж е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая продължават работа разследващ полицай и екип на РУ-Долна Митрополия.

Същия ден е проведена специализирана полицейска операция по линия "Наркотици" от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Плевен и РУ-Червен бряг. В 7:30 ч. в село Девенци в дома на 40-годишен мъж, под навес непосредствено до къщата, са намерени две якета, като в едното е открита електронна везна, а в другото -  топче, съдържащо зелена тревиста маса и метална кутия със зелена тревиста маса от рода на конопа с общо тегло около 20 грама. По данни на собственика на имота тревистата маса е марихуана. Назначени са експертизи.

Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура-Червен бряг.