/ Деян Герговски
За незаконно производство и притежаване на наркотици, двама души са задържани за срок до 72 часа, съобщиха от полицията.

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за държане на наркотици

В хода на специализирани действия за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, на 12 и 13 юли криминалисти от ОД на МВР-Плевен и РУ Левски са извършили претърсвания на автомобил и частни имоти.

На 12 юли в Обнова на земен път, свързващ селото със село Трънчовица, полицаи спират за проверка кола. Автомобилът е собственост и управляван от 38-годишен мъж от село Дисевица. В купето при водача от дясната страна е намерена пластмасова кофа, съдържаща съцветия от рода на конопа с тегло 1279 грама.

Откриха наркотици в килия в Плевенския затвор

Същия ден около 15:20 часа на паркинг, намиращ се на първокласен път I-3 в село Обнова е задържан 30-годишен. При последвало претърсване в дома му в село Трънчовица, са установени съцветия от рода на конопа с общо тегло 37 грама, две растения от рода на конопа с височина 70 см. с тегло на листната маса 81 грама, една таблетка - екстази и 16 000 лева.

На 13 юли в землището на село Трънчовица в местността "Кривина", са открити засети 121 растения от рода на конопа с височина между 70 см. и 280 см в имот, ограден с рабицова мрежа.

Осъдиха мъж за шофиране след употреба на наркотици

Извършена е физико-химическа експертиза. От мястото полицейските служители са иззели гумени маркучи, кофи, туби, торове, дрехи и други вещи, за отглеждане на насажденията.

За извършените престъпления 38 и 30 г.са задържани с полицейска мярка за 24 часа. На 13 юли с постановление на наблюдаващия прокурор, извършителите са задържани за срок до 72 часа.