Скоро започва набирането на персонал и деца за новата детска градина в Плевен
Скоро започва набирането на персонал и деца за новата детска градина в Плевен / obshtina.pleven

Новоизградената целодневна детска градина в централната част на Плевен ще отвори врати през м. март. Това обяви на среща с медии кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Както вече писахме, за обекта има издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация от 16 януари 2015 г.

Сградата е на два етажа със сутерен и вече е напълно оборудвана с детски легла със спални комплекти, мебели в игралните зали, кухненски прибори и съдове, обзаведени кухненски блок, перално и гладачно помещения. В центъра на зданието е решен физкултурно-музикален салон, предвиден е и лекарски кабинет с изолационна. Осигурена е и достъпна среда с построена рампа с наклон 5 %, пътнически асансьор осигурява придвижване до всички нива. В двора са ситуирани детски площадки, питейни фонтанки и зона за обслужване.

Новата детска градина ще функционира като филиал на ЦДГ „Щастливо детство". Капацитетът й е 100 деца в 4 групи. Едната група от 25 деца ще бъде преместена от друг филиал на „Щастливо детство", който се помещава в жилищен блок.

В най-скоро време започва набирането на персонал и останалите 75 деца с тенденция детското заведение да отвори врати в началото на месец март 2015 г.