Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник
Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник / dariknews

Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник
netinfo

Може ли пазар в Плевен да побере 10 хиляди посетители и от
колко години празнуваме на 15 май

С какво не са съгласни лекарите и различни ли са проблемите в
здравеопазването у нас и в Европа

Какви поразии и на кои места в Плевенско нанесе
кратката, но силна буря в сряда

Колко млади огнеборци от областта мериха сили в състезание
и кои са най-бързи и сръчни

Как изпратиха абитуриентите си две плевенски
училища

С какво е уникална фармако-физиологичната лаборатория,
която заработи в Медицинския университет

Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник
netinfo

В Медицинския университет - Заработи единствената у нас фармако-физиологична лаборатория
Сред гостите на откриването бе председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров

Отборът на Левски стана победител в състезанието „Млад огнеборец"
Отличиха Марин Горанов от СОУ „Христо Ботев" - Долни Дъбник като най-малкия участник в турнира

Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник - Около 15:00 часа небето притъмня и се изви силен вятър, беше страшно. Това разказаха вчера пред „Посоки" жители на село Горни Дъбник, община Долни Дъбник, минути след като през населеното място е преминала буря. Вероятно беше смерч, защото вятърът бе силен, отнасяше всичко, изпочупи клони на дървета, отнесе покриви, има дори и разрушени сгради, научихме от дядо Васил.

Общинските съветници от групата „За Плевен":
Ще подкрепим всяко законосъобразно предложение, което е в интерес на гражданите на Плевен

Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник
netinfo

Родителите на загиналия в кървавата катастрофа край Луковит Владислав Горанов и на тежко ранената Цветелина Таслакова ще водят битка за промени в наказателния кодекс. Всичко за каузата на родителите и становището на ловешката прокуратура можете да прочетете в новия брой на регионалния вестник „Зетра".

Районната здравноосигурителна каса в Ловеч е сключила 55 договора с 33 аптеки в областта за отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели.

Плевенски медици излизат на протест в подкрепа на Деня на протест на европейските лекари.

Откриха крайпътната римска станция Состра край ловешкото село Ломец - пункт за почивка на пътя от Ескус за Филипополис. Разкопките се извършват от доц. д-р Иван Христов от НИМ, съобщава „Зетра".

Магистрала "Хемус" ще минава на равни разстояния от Плевен и Ловеч, според избрания вариант на трасето, за който е изготвен идеен проект. Тръгна ремонт на „германската улица" в Милковица.

В Ловешка област са премахнати 17 незаконни строежа през миналата година. Започнаха ремонтни дейности по улиците в община Червен бряг, чиято асфалтова настилка бе отнесена при поройните дъждове в началото на м. май.
108 227 лв. възстановителна помощ за жилища на пострадали от бедствия граждани ще получи Община Троян от държавата.

В броя на „Зетра" ще намерите и пълната програма за Празника на Плевен от 15 до 18 май.

Силна буря отнесе покриви в село Горни Дъбник
netinfo

„И с охрана кражбите на закритото ОУ „Марин Дринов" продължават" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Още 20 метра метална ограда е изчезнала по празниците, е установил репортер на вестника.

„Продължава тормозът над местен бизнесмен, плашат го с ликвидиране", съобщава изданието от 3-та си страница. На нея можете да прочетете още за лекарство с изтекъл срок, давано на онкоболни и как нападнаха в Мечка старци за два литра олио и галоши.

„БСП инициира извънредна сесия за оставката на кмета Стойков" и „Лишиха Кнежа от 5,6 млн. лева по проект от водния цикъл" са част от заглавията на 4 стр.

Следващата, посветена на бизнеса, е за това как местните сервитьори бягат по морето, за производител на лимец и как сладкарството оцелява в кризата през погледа на местен собственик на сладкарница.
„Болен от хепатит В вини здравното министерство за състоянието си" и „Диянка Боянова" с приз „Сестра на годината" са част от загавията на 6 стр.

„Зала „Емил Димитров" или банята на съветничка да финансира общината?" е интригуващото водещо заглавие на страницата за култура „Артседмица".
„ЕС предоставя много инструменти, които могат да бъдат приложени в България", заявява в интервя пред „BG Север" водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин. Наскоро той за пореден път посети Плевен и в препълнената зала „Гена Димитрова" разговаря с хората на тема „Европа за всички".

На имената на плевенските улици е посветена 9 стр. От материала става ясно, че Плевен пази историята и бойната си слава и по този начин, а генералите и войводите са си разделили по равно указателните табели.

Както винаги изданието предоставя богата спортна информация, а водещото заглавие на забавната стр. 16 е „Плевенчани са в топ три на най-къркащите в България".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.