mg pleven
mg pleven / dariknews.archive
Първо място завоюва отборът по шахмат на МГ“Гео Милев“ – Плевен в републиканския етап на състезание в рамките на Ученически игри – 2017-2018, което се проведе в Бургас и други градове в страната.
Това обяви кметът на плевен Георг Спартански в началото на седмичната оперативка в Община Плевен като представи пред управата на общината и медиите членовете на отбора по шахмат при МГ“Гео Милев“, които дойдоха заедно със своя ръководител Георги Чудомиров.
„Момчета и момичета, не ги  бийте толкова, защото догодина няма да има кой да ви излезе“, пошегува се кметът Спартански.
Първото място е в отборното класиране по шахмат във възрастова група 5-7 клас в първенството по шахмат, което се проведе в дните от 1 до 3 юни в Бургас. Успехът е дошъл след девет победи от общо 9 срещи между десет отбора от страната, един от които е и този от МГ“Гео Милев“ - Плевен.

kupa
dariknews.archive

Ръководителят на отбора – първенец Георги Чудомиров сподели:
„В първия ден играхме три кръга сутринта и три след обяд и на следващия ден още три кръга – беше много натоварено, но децата се справиха отлично и дори и аз не вярвах, че ще се справят толкова категорично, за което съм им много благодарен“.
В рамките на отборното класиране е имало и класиране на базата на индивидуалните резултати на участниците, при което второто място на една от най-важните - „Първа дъска“, е също за ученик от МГ“Гео Милев“ – Валентин Митев.

mg pleven
dariknews.archive

Треньорът Георги Чудомиров съобщи още, че на 10-ти юни от републикански финали, проведени в Хасково са се завърнали представителите на отбора по шахмат при МГ“Гео Милев“ – възрастова група 8-10-ти клас с престижното трето място.

mg pleven
dariknews.archive

Кметът на Плевен коментира, че „очевидно МГ„Гео Милев“ се превръща в Център на шахмата на училищно ниво в републикански мащаб,  което е още един повод за гордост“.

kupa
dariknews.archive