Седми лъч от Левски се включва в Националния поход „По стъпките на  Апостола”
Седми лъч от Левски се включва в Националния поход „По стъпките на Апостола” / dariknews.archive

На 16 юли от град Левски тръгва седми лъч на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола". Това обяви на среща с кмета на общината Любка Александрова и участниците в похода Ангел Маринов.

Родолюбиви българи от община Левски - град Левски, и селата Асеновци, Градище и Козар Белене, ще участват в честването на 179 -та годишнина от рождението на Апостола в родния му град Карлово.

Групата от ученици, служители и пенсионери, към момента около 15 човека, ще поднесе венец в знак на признателност към живота и делото на Васил Левски. Знамето на град Левски - единствения град в България с името на най- достойния ни българин ще носи и националния флаг ще носят учениците Йордан и Валентин. Водачът на лъча е Христо Петров, който е участвал в много походи.


Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства патриотичната инициатива и изрази съжаление, че не може да се включи в нея поради неотложна командировка.
Любка Александрова заедно с еколога на общината Вероника Славова ще участва в българската група за обмяната на опит в Швейцария който е в рамките на проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Кметицата поздрави с радост всички за ентусиазма, градът с името на Апостола да се включи в националните чествания и изрази надежда, че примера им ще бъде последван.Общината ще помогне на патриотичната инициатива с осигуряване на транспорт до Беклемето. Участниците в похода благодариха на г-жа Александрова за подкрепата. Скромна финансова помощ получиха от съмишленици.